Isolering i etageadskillelse

Bliver 1. sal alt for varm?

Ved en etageadskillelse forstås det hulrum som befinder sig mellem eksempelvis loftet i stueetagen og gulvet på 1. sal.

Stort set alle etageejendomme fra før 1970'erne er ikke isoleret i etageadskillelsen, det gælder både private boliger og boliger med lejemål.

Gevinsten ved at isolere etageadskillelsen er bedre styring af varmeflowet i huset. Varmen fra stueetagen stiger altså ikke uden videre op på 1. sal, hvor der måske ikke er behov for det, eller slet ikke ønske om det, hvis der er tale om en ejendom med seperate boliger på de forskellige etager.

Desuden fungerer isolering i etageadskillelsen som en fantastisk lyddæmper mellem etagerne.

Isolering af etageadskillelsen kan foregå på mange måder, afhængig af husets konstruktion. Da etageadskillelsen er et lukket rum, gælder det om at finde den bedste egnede adgangsvej. F.eks. kan det være muligt at isolere fra husets yderside eller fra husets skunke. I sjældne tilfælde er der ikke andre veje ned i etageadskillelsen end gennem gulvet på 1. salen. I sådan en situation laver vi altid en præcis aftale med kunden om hvordan gulvet skal pilles op.

Arbejdsgang

  • Vores opmåler kommer forbi og sikrer sig at husets konstruktion tillader at etageadskillelsen isoleres og hvilke materialer der er behov for. Til slut udarbejder opmåleren et tilbud på hele opgaven.
  • Når kunden har besluttet sig for at arbejdet skal udføres, ringer vi og aftaler tid med kunden. Det tager mellem 4 og 10 timer at udføre arbejdet på et almindeligt parcelhus, afhængig af husets størrelse og konstruktion.
  • Isolatøren ankommer til adressen og påbegynder forberedelserne til arbejdet. Her kræves det at der er adgang til mindst 2 seperate stikkontakter (på forskellige sikringer) med almindelig 230 volt strømforsyning, og i nogle tilfælde kan det blive nødvendigt med en tredje. Der dækkes af med plastik så resten af huset ikke bliver generet af støv fra arbejdet.
  • Isoleringen blæses ind i etageadskillelsen via slanger fra vores bil eller trailer. Altså ingen isoleringsmaterialer som skal slæbes gennem huset.
  • Slutteligt rydder isolatøren naturligvis op efter sig selv.