Hulmursisolering

En af de hurtigste besparelser på varmeregningen

De fleste huse som er bygget i perioden fra ca. 1900 og frem til starten af halvfjerdserne er bygget med en hulmur som ikke er isoleret. Dengang tænkte man ikke så meget på varmetabet, da energi og ikke mindst olie var relativt billigt. Siden er udgiften til opvarmning af boligen blevet en stor post på de fleste familiers budget og et naturligt sted at forsøge at spare på pengene.

Huse som er bygget efter perioden hvor energikrisen kradsede mest, er fra starten hulmursisoleret. Mange husejere lever i dag i den tro, at deres hus er hulmursisoleret, fordi det i sin tid blev lavet med skum, som siden hen har vist sig at være mere eller mindre forsvundet, eller også er de ikke opmærksomme på den store besparelse, som ligger i at få isoleret hulmure.

Udgiften til varmetab gennem en uisoleret ydervæg ligger typisk på 60,- til 180,- kr. pr. m2 ydervæg årligt.

En almindelig hulmursisolering med polystyren granulat tjener sig hjem på ca. 1-3 år afhængig af husets opvarmningsform, så der er rigtig gode penge at spare ved denne form for isolering. Udover den økonomiske fordel ved en hulmursisolering bliver indeklimaet også bedre i huset, når kulden ikke slår ind fra ydervæggene.Ligeledes kan isoleringen også dæmpe nogle udefrakommende støjgener.

Arbejdsgang

  • Vores opmåler kommer forbi og sikrer sig at husets konstruktion tillader at hulmuren isoleres og hvilke materialer der er behov for. I fællesskab med kunden besluttes hvilket produkt hulmuren isoleres med. Til slut udarbejder opmåleren et tilbud på hele opgaven.
  • Når kunden har besluttet sig for at arbejdet skal udføres, ringer vi og aftaler tid med kunden. Det tager mellem 4 og 8 timer at udføre arbejdet på et almindeligt parcelhus, afhængig af husets størrelse og konstruktion.
  • Isolatøren ankommer til adressen og påbegynder forberedelserne til arbejdet. Her kræves det at der er adgang til almindelig 230 volt strømforsyning, og i nogle tilfælde skal dette trækkes over flere seperate stikkontakter (på forskellige sikringer). Med en mejsel fjernes et passende antal mursten så der bliver adgang til hulmuren. Med en specialbygget maskine blæses isoleringen nu ind i hulmuren.
  • Slutteligt sættes alle murstenene tilbage i muren, og fugerne lukkes til med en passende farve som svarer til resten af huset.
  • Efter endt arbejde rydder isolatøren op efter sig igen. Da isoleringsgranulat er et "levende" materiale, kan det ske at der vil ligge en smule isoleringsmateriale tilbage omkring huset selv efter oprydningen.